Trots54

@KW1C en Hooghuis // ISK lesprogramma

Door de continue toestroom van vluchtelingen uit verschillende delen van de wereld, neemt de vraag naar Internationale Schakel Klassen (ISK) toe. En daardoor ook de vraag naar begeleiding. In deze klassen leren de jongeren Nederlands en worden ze voorbereid op het verder instromen in het onderwijs in Nederland.

Vanaf eind 2022 dragen wij vanuit Trots54 structureel en flexibel bij aan het lesprogramma van ISK KW1C en later ook het Hooghuis in Oss. Dit doen wij door het inzetten en begeleiden van betrokken kunstprofessionals in blokken van 6 weken. De aanpak is hetzelfde als onze buitenschoolse projecten.

Trots54 werkt sinds 2015 samen met jongeren in verschillende kunst- en cultuurprojecten aan mentale gezondheid en positieve stappen richting de toekomst. Deelname van jongeren aan kunst en cultuur brengt een manier van uiten, jezelf ontdekken, een stukje verwerking, positiviteit, vriendschap en verbinding. Daarnaast brengt het plezier en ontspanning. De jongeren in de ISK, die veel hebben meegemaakt, kunnen even hun zinnen verzetten, plezier maken en trots zijn.

In schooljaar 2023/2024 begeleiden wij met 8 kunstprofessionals 10 ISK-groepen van circa 15 jongeren.

Bekijk de mini-documentaire ‘Grenzeloos Dromen’ over ons ISK-project.

Keep me posted

Vul hieronder je naam, e-mail en voorkeuren in en wij houden je via e-mail op de hoogte. Uitschrijven kan altijd en “Your info is safe with us!”

@KW1C en Hooghuis // ISK lesprogramma

Uitgelichte Projecten

verdeler

@KW1C en Hooghuis // ISK lesprogramma

Door de continue toestroom van vluchtelingen uit verschillende delen van de wereld, neemt de vraag naar Internationale Schakel Klassen (ISK) toe. En daardoor ook de vraag naar begeleiding.

@Muzelinck // schilderjeverhaal

Tijdens een workshopreeks van 6 lessen van april tot en met juni, krijgen jongeren uit de regio de kans om gratis schilderlessen te volgen. Onder begeleiding van kunstprofessional Simone Boogers werken ze toe naar een uniek en persoonlijk schilderij, waarin ze hun levensverhaal mogen visualiseren.

@Muzelinck // muziektheater

Acteren, zingen en dansen: het kan allemaal tijdens de workshop muziektheater@muzelinkc! Vanaf mei tot en met begin juli organiseren we een hele toffe workshopreeks bij Muzelinck in Oss, onder begeleiding van niemand minder dan onze eigen Jozan van Balkom!

@’tHandelshuys // rapworkshop Uden

In samenwerking met Gertjan Pelkman (aka DeMeester) zijn we op 23 mei gestart met een te gek nieuw rapproject in Uden. Als (amateur) rapper kun je onder begeleiding van Gertjan je rapskills naar een hoger level tillen, werken aan je performance skills en toewerken naar een aantal vette optredens bij poppodia in de regio.

@AudioStudio Oz // rapworkshop Oss

In samenwerking met Tim van Noort (aka Royalwithcheesemusic) zijn we afgelopen weekend gestart met een te gek nieuw rapproject in Oss. Als (amateur) rapper kun je onder begeleiding van Tim je rapskills naar een hoger level tillen, werken aan je performance skills en toewerken naar een aantal vette optredens bij poppodia in de regio. 

@CyouCuijk // boothcamp

Nog een vet, nieuw traject, deze keer in samenwerking met Cyou Cuijk: de DJ en Producer Boothcamp Part II! Een supertoffe workshopreeks van een aantal bijeenkomsten waarin jonge dj’s en producers de kneepjes van het vak leren van professionals en een kijkje in de keuken nemen.

@DeKluis // streetart

Begin maart startte er weer een supertof kunstproject. Gedurende 6 workshops, ging een groep jongeren – onder begeleiding van kunstenares Simone Boogers – aan de slag met een eigen collage in streetart-stijl. Er werd hard gewerkt op de woensdagavonden bij jongerencentrum De Kluis in Veghel.