Trots54

@projecten

Jongeren krijgen de kans zich te uiten in kunst

verdeler

@projecten

Het doel van al onze activiteiten is 2-ledig. We willen het ervaren van kunst en cultuur laagdrempelig en aantrekkelijk maken voor alle jongeren in de regio. Omdat je eigen verhaal omzetten in een creatieve vorm die je zelf leuk vindt voor ontspanning en plezier zorgt. En tegelijkertijd omdat het bijdraagt aan mentale gezondheid en sociale verbinding.

Onze @projecten zijn kortlopende activiteiten – meestal zo’n 6 weken – waarbij jongeren samen met kunstprofessionals toewerken naar een eindproduct. De begeleidende kunstprofessional zorgt voor een open en veilige sfeer, waarin artistieke ontwikkeling de ruimte krijgt én waarin de verhalen en gedachten van de jongeren de ruimte krijgen. We verzorgen binnenschoolse en buitenschoolse projecten. In samenwerking met scholen en jongerenwerk. Naast ons aanbod aan projecten zijn ook eigen ideeën en initiatieven van jongeren van harte welkom.

Voor wie? Alle jongeren in de regio Noordoost-Brabant.
Leeftijd: Tussen 13 en 27 jaar.
Kosten: Nada. Deelname is gratis voor de jongeren*.
*Dankzij alle fijne samenwerkingspartners, subsidies en fondsen.
Ervaring nodig? Nope. Beginners t/m ervaren deelnemers: allemaal welkom.
Projecten: Zie hieronder en in de Agenda en meld je aan!

Geïnteresseerde partijen die samen met ons een project voor jongeren willen organiseren: neem gerust contact op via e-mail.

Uitgelichte Projecten

verdeler

@KW1C en Hooghuis // ISK lesprogramma

Door de continue toestroom van vluchtelingen uit verschillende delen van de wereld, neemt de vraag naar Internationale Schakel Klassen (ISK) toe. En daardoor ook de vraag naar begeleiding.

@Muzelinck // schilderjeverhaal

Tijdens een workshopreeks van 6 lessen van april tot en met juni, krijgen jongeren uit de regio de kans om gratis schilderlessen te volgen. Onder begeleiding van kunstprofessional Simone Boogers werken ze toe naar een uniek en persoonlijk schilderij, waarin ze hun levensverhaal mogen visualiseren.

@Muzelinck // muziektheater

Acteren, zingen en dansen: het kan allemaal tijdens de workshop muziektheater@muzelinkc! Vanaf mei tot en met begin juli organiseren we een hele toffe workshopreeks bij Muzelinck in Oss, onder begeleiding van niemand minder dan onze eigen Jozan van Balkom!

@’tHandelshuys // rapworkshop Uden

In samenwerking met Gertjan Pelkman (aka DeMeester) zijn we op 23 mei gestart met een te gek nieuw rapproject in Uden. Als (amateur) rapper kun je onder begeleiding van Gertjan je rapskills naar een hoger level tillen, werken aan je performance skills en toewerken naar een aantal vette optredens bij poppodia in de regio.

@AudioStudio Oz // rapworkshop Oss

In samenwerking met Tim van Noort (aka Royalwithcheesemusic) zijn we afgelopen weekend gestart met een te gek nieuw rapproject in Oss. Als (amateur) rapper kun je onder begeleiding van Tim je rapskills naar een hoger level tillen, werken aan je performance skills en toewerken naar een aantal vette optredens bij poppodia in de regio. 

@CyouCuijk // boothcamp

Nog een vet, nieuw traject, deze keer in samenwerking met Cyou Cuijk: de DJ en Producer Boothcamp Part II! Een supertoffe workshopreeks van een aantal bijeenkomsten waarin jonge dj’s en producers de kneepjes van het vak leren van professionals en een kijkje in de keuken nemen.

@DeKluis // streetart

Begin maart startte er weer een supertof kunstproject. Gedurende 6 workshops, ging een groep jongeren – onder begeleiding van kunstenares Simone Boogers – aan de slag met een eigen collage in streetart-stijl. Er werd hard gewerkt op de woensdagavonden bij jongerencentrum De Kluis in Veghel.